COVID-19 & Reizen info polsbandjes Hungaroring

UPDATE 26 juli 2021

Belangrijke info voor toegang tot de Hungaroring: klik beneden op de link van de Hungaroring

Om drukte bij de poorten van het circuit te voorkomen heeft men bepaald dat vooraf polsbandjes moeten worden opgehaald waarmee men toegang krijgt tot de Hungaroring. De polsbandjes moeten persoonlijk worden opgehaald, men kan dit niet voor iemand anders regelen! Er zal een QR-code (EU DCC) ofwel Coronapas getoond moeten worden óf een PCR-testbewijs niet ouder dan 72 uur i.c.m. het tribuneticket. Indien men een tribuneticket bij ons besteld heeft (package-deals) kom je eerst naar de camping toe om je (papieren) ticket af te halen. Indien je al in bezit bent van een tribuneticket adviseren wij u rechtstreeks naar de afhaallocatie gaan.

Hier onder treft u de 2 adressen aan waar de polsbandjes moeten worden opgehaald.

Belangrijk: check eerst of je alles bij de hand hebt: Identiteitsbewijs, tribuneticket, QR-code of PCR testbewijs (niet ouder dan 72 uur!)

Voor kinderen niet ouder dan 18 jaar geldt het volgende:

Onder begeleiding van een volwassene hebben personen onder de 18 jaar geen PCR-testbewijs of QR-code nodig om toegang te krijgen tot de Hungaroring.

Adressen ophalen polsbandjes:

Akvárium Klub (1051 Budapest, Erzsébet tér 12.) = centrum Budapest bij reuzenrad
Fót Auchan parking area (2151 Fót, Fehérkő u. 1.) = 10 autominuten rijden van de camping

Openingsuren voor het afhalen van de polsbandjes Hungaroring:
28, 29 juli (woensdag, donderdag) 08:00 – 20:00
30, 31 juli (vrijdag, zaterdag) 06:00 – 20:00
1 August (zondag) 06:00 – 15:00

ZONDER POLSBANDJE KRIJGT MEN GEEN TOEGANG TOT DE HUNGARORING (VOLWASSENEN)

https://hungaroring.hu/en/

UPDATE 1 JULI 2021: INREISVERBOD VOOR ALLE BUITENLANDERS OPGEHEVEN DIE IN HET BEZIT ZIJN VAN EEN INTERNATIONAAL DIGITAAL COVID-CERTIFICAAT VAN DE EU

Wat al sinds een maand geldt voor buitenlandse supporters die een sportevenement in Hongarije bezoeken:

Hongarije heeft geen inreisverbod voor buitenlandse supporters die in het bezit zijn van een geldig tribuneticket i.c.m. een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur) en op vertoon van legitimatie. Ook geldt er geen quarantaineplicht. Kinderen onder de 18 jaar zouden zonder PCR-test, onder begeleiding van een volwassene toegang krijgen tot de Hungaroring-tribunes.

UPDATE 5 JULI 2021: Alle EU burgers in het bezit van het EU Digitaal Corona Certificaat mogen Hongarije & de Hungaroring bezoeken ZONDER bijkomende testen!

Voor personen die geen EU Digitaal Corona Certificaat hebben mogen ook Hongarije & de Hungaroring bezoeken op voorwaarde dat ze negatief getest zijn op COVID-19 én in het bezit zijn van een tribuneticket voor de GP F1 Hungary.

Kijk voor het laatste nieuws omtrent reizen naar Hongarije op volgende website:

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/hongarije/reizen/reisadvies

Reisadvies Hongarije | Ministerie van Buitenlandse Zaken

Laatst gewijzigd op: 15-10-2021 | Nog steeds geldig op: 01-11-2021

De kleurcode van Hongarije is geel. Bij terugkeer vanuit Hongarije naar Nederland moet u een coronabewijs laten zien. Lees in het reisadvies wat dit voor u betekent.

Heenreis naar Hongarije

Als u niet over een coronabewijs beschikt en u reist per auto, bus of trein dan kunt u zonder beperkingen Hongarije inreizen.

  • U kunt zonder beperkingen naar Hongarije reizen als u in het bezit bent van het coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat), onder de volgende voorwaarden:
  • U heeft al de 1e dosis van een door EMA/WHO/Hongarije goedgekeurde vaccin gekregen (u hoeft niet te wachten op een 2e dosis), of;
  • U kunt laten zien dat u in de afgelopen 180 dagen besmet bent geweest met het COVID-19-virus. De positieve testuitslag (PCR- of antigeentest) moet ouder zijn dan 14 dagen, of;
  • U heeft een PCR coronatest laten afnemen. De negatieve testuitslag mag niet ouder zijn dan 72 uur.

Heenreis naar Hongarije

  • Reist u per auto, bus of trein? Dan kunt u zonder beperkingen Hongarije inreizen, dus ook zonder coronabewijs.
  • Reist u per vliegtuig en beschikt u niet over een coronabewijs en u valt niet onder de uitzonderingen dan mag u niet zomaar naar Hongarije reizen. Lees verderop in het reisadvies wat de uitzonderingen zijn en welke regels er gelden om Hongarije in te reizen.

Hier de link van de officiële website van de Hungaroring waar alle info staat over toelatingseisen i.v.m. Covid-19:

https://hungaroring.hu/en/events/formula-1

Indien de info wijzigt zullen we deze tekst gaan aanpassen.